Avondvierdaagse Harlingen

Door: Renske Boekhout

 

Donderdag 31 mei was het tijd voor een stukje jeugdsentiment voor veel leden van het Pasveerkorps. We traden namelijk op bij de avondvierdaagse in Harlingen. Voor mij was het alweer zo’n negen jaar geleden dat ik (toen in Leeuwarden) als jeugdkorpslid de stroom wandelende kinderen op de laatste avond van de vierdaagse mocht begeleiden met muziek. Erg leuk om dus weer eens mee te maken!

 

Om zes uur moesten we verzamelen in Harlingen. Na het omkleden en stemmen liepen we richting het centrum, waar we even een rondje liepen om alle supporters alvast op te warmen. Erg lastig was dat niet, want het was een erg warme dag! Na een kort rondje moesten we klaar gaan staan om in de juiste volgorde met wat andere muziekgroepen en de kinderen te gaan staan. Met hen liepen we de laatste kilometers van de avondvierdaagse mee. Ik hoop dat onze opzwepende muziek, zoals de klassieker Yeke Yeke, het wat makkelijker voor ze maakte!

 

Op de eindlocatie aangekomen deden we nog een klein showtje en kregen we wat drinken van de organisatie. Toen was het optreden weer klaar en konden we snel omkleden. Leuk, zo’n stukje ‘terug in de tijd’ naar de avondvierdaagse!

 

| | |