lefreQue en Pasveer!

Het is alom bekend dat Pasveerkorps uit Leeuwarden in Kerkrade tijdens het WMC 2017 het vaandel won en WMC kampioen werd. Wat niet iedereen weet is dat de fluiten en piccolo’s van Pasveer al jaren zijn uitgerust met lefreQue klankbruggen. In het laatste weekend van juli komt de regerend kampioen opnieuw op het veld om haar titel te verdedigen tijdens het WMC22. Dat doet zij met een wervelende en vernieuwende show onder de noemer “The Other”.

 

Alles is ook nu weer tot in de puntjes voorbereid en uiteraard hebben ook de lefreQue klankbruggen een uitgebreide revisiebeurt gehad. De samenwerking tussen lefreQue en Pasveer gaat meer dan 10 jaar terug. In de aanloop naar het WMC van 2013 speelde Pasveer op de taptoe in Stiens al met de eerste generatie lefreQue klankbruggen. Op het mistige grasveld van de ijsbaan verbaasde het orkest destijds vriend en vijand met een dermate mooi vol en overtuigend geluid, dat men zich in het publiek hardop afvroeg waar Pasveer toch die luidsprekertjes verstopt had. De samenwerking tussen beide organisaties verliep zo goed dat Pasveerkorps in de aanloop naar het WMC 2017 – op aanraden van lefreQue – besloot de klankbruggen te upgraden van verzilverd naar massief zilver. Het resultaat mocht er wezen. Wat Pasveer en lefreQue verbindt in hun lange termijn visie is de passie voor muziek en het streven naar perfectie vanuit de overtuiging dat het noodzakelijk is om te blijven innoveren. En omdat de jeugd de toekomst heeft speelt uiteraard ook Jong Pasveer met lefreQue.

 

De klankbrug van LefreQue is een revolutionaire innovatie voor blaasinstrumenten. Dit 100% Nederlandse product wint wereldwijd snel aan populariteit onder muzikanten van jong tot oud en van beginner tot professional. De afgelopen jaren verkreeg lefreQue internationale erkenning op ’s werelds grootste muziekbeurzen, zoals de NAMM show in de Verenigde Staten. In 2016 ontving lefreQue een zogeheten “Product Excellence Award” van Music Inc. Magazine en vier jaar later, tijdens de NAMM-show van 2020, verleende het gerenommeerde Amerikaanse vakblad voor schoolbands en orkesten – SBO Magazine – de Nederlandse klankbrug het predikaat “Best teaching tool”.  

 

Wat is een lefreQue?

LefreQue ™ is een gepatenteerde geluidsbrug. De geluidsbrug bestaat uit een set van twee speciaal gevormde metalen plaatjes die met een elastisch bandje op het blaasinstrument worden bevestigd. Vrijwel alle blaasinstrumenten zijn qua ontwerp uit twee of meer delen opgebouwd zoals mondstuk, body, voet of beker. In de verbindingen tussen de onderdelen van het instrument wordt geluid van verschillende golflengten verschillend geremd. Daardoor verandert de toonhoogte en ontstaan onzuiverheden. De lefreQue geluidsbrug repareert deze onzuiverheid en laat het instrument beter resoneren, waardoor de klank aanzienlijk verbetert en het geluid verder draagt.

 

Team lefreQue wenst het Pasveerkorps en Jong Pasveer heel veel plezier en succes tijdens het WMC22!

 

| | | | | |