Voorwoord nieuwsbrief

Welkom bij deze eerste maandelijkse nieuwsbrief van de Stichting Pasveerkorpsen Leeuwarden!

 

In deze nieuwsbrief, elke maand in uw mailbox te ontvangen, zullen we terugkijken op de afgelopen maand en daarnaast natuurlijk ook vooruitkijken. Alle wetenswaardigheden over PasveerXS, PasveerKidZ, Jong Pasveer, Pasveerkorps, PASVEER. en Pasveer XL proberen we voor u te clusteren.

 

Natuurlijk kunt u ons ook in de gaten blijven houden via onze social media kanalen en de website.

 

Een terugblik op 2018

 

Het was natuurlijk best een moeilijk jaar, na de euforie van de winst op het WMC het besluit moeten nemen met het Pasveerkorps in 2018 geen show te gaan draaien. Door het vertrek van een flink aantal leden was voornamelijk de slagwerksectie erg uitgedund en wij vonden dat we het naar onze opdrachtgevers en fans niet konden maken om niet de WMC show in al zijn glorie te laten zien. Moeilijk besluit, dapper horen we ook veel…maar bovenal in ieder geval eerlijk. De keuze werd gemaakt te gaan voor een straatkorps en daarnaast versneld bezig te gaan met PASVEER. een projectgroep waarvan het idee al een tijd in de kast lag.

 

Was het dan kommer en kwel.. nee natuurlijk niet!

 

Een aantal oud-leden sloot weer aan, om het Pasveerkorps weer goed op straat vertegenwoordigd te laten zijn, Ook veel aanmeldingen voor ons eerste project, het meedoen aan Indoor Winds. PASVEER. legt daar de lat erg hoog en ik raad u zeker aan om dit te gaan zien tijdens bijvoorbeeld de contest in Leeuwarden op 16 maart aanstaande. Inmiddels is er ook al verdere interesse voor de “Indoor Winds”show. Het straatkorps gaat een prachtige trip naar Spanje tegemoet en vele prachtige optredens zullen nog volgen.

 

Inmiddels gaat er ook weer een kleine show ingestudeerd worden voor selecte optredens, dit op aangeven van de leden zelf. Voor ons is de vorig jaar opgerichte ledenraad daarbij een belangrijk communicatiemiddel naar de leden van het Pasveerkorps.

 

Jong Pasveer was in een winning mood afgelopen jaar! Op het ODSC in Assen werd het Nederlands Kampioenschap in de Basisklasse behaald en tijdens de Nationale Jeugdmanifestatie in Ahoy Rotterdam (Waar Jong Pasveer voor de laatste keer in 2009 aan meedeed) werd gewonnen! Het hoogste aantal punten van de 12 jeugdbands en de maitreprijs voor Tara Rodenhuis. Jong Pasveer deed het ook goed bij de andere optredens… lang geleden dat ze zoveel onderweg waren. Een groeiende leuke en vooral fanatieke groep. Op 3 maart gaat Jong Pasveer al direct over de grens, naar Blankenberge in België.

 
Binnen de groepen van de PasveerKidz hebben wij op dit moment 8 jonge enthousiaste leden. Ze doen het super en kijken ernaar uit om na de schoolvakantie mee te gaan trainen met Jong Pasveer.

 

In oktober 2018 is Pasveer XS weer gestart. Deze jongste leden, vormen, met een mooi aantal van maar liefst 18 stuks dit jaar, het eerste jaar van de PasveerKidz.
 

Maar nu vooruit!

 

U ziet het… de lichten staan volledig op groen en we kijken dan ook met veel vertrouwen naar de toekomst. De komende nieuwsbrieven zal ik u dan ook op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen binnen deze dynamische en fijne club mensen.

 

Bas Hut
Voorzitter Stichting Pasveerkorpsen Leeuwarden