Nieuwe snaredrums voor Jong Pasveer!

Vorig jaar zijn we begonnen met goed na te denken over de vervanging van de, inmiddels 25 jaar oude, Jong Pasveer snaredrums. 25 jaar geleden speciaal ontwikkeld voor ons in nauwe samenwerking met Van der Glas en Majestic.

 

Het begon natuurlijk het opstellen van een behoorlijke wensenlijst, waarbij naast dat de nieuwe snare natuurlijk goed moet klinken en er geweldig uit moet zien, er daarnaast voor ons nog 1 ding boven uitstak…het gewicht! We vragen best veel van onze leden en voelen ons dan ook verplicht goed rekening te houden met de gezondheid van deze leden.

 

Na een aantal zeer goede gesprekken heeft Jan ter Heide van Vancore International, samen met zijn uitstekende team, besloten met ons deze uitdaging aan te gaan. Natuurlijk zagen ook zij het belang in van een lichtgewicht, geweldig klinkende snaredrum voor jeugdbands en hebben hier veel research en ontwikkeling in gestopt.

 

Hierbij is steeds uitdrukkelijk rekening gehouden met onze wensenlijst, maar ook zeker met de praktische (on)mogelijkheden. Veel bezoekjes, ook samen met David van der Heide en Jesse Schaafsma, veel belletjes en een intensieve geluidtest met Jesse tijdens het Trainingsweekend op Ameland om de trommel te optimaliseren. De eerste reacties van onze tamboers over het gewicht en draagplezier was natuurlijk helemaal geweldig, uiteindelijk weegt de snare maar 3,7 kg!

 

Het is, op een paar rvs-onderdelen na, een traditionele marine snare van aluminium geworden. Volledig in onze eigen huisstijl marineblauwe rechte rims en een hoogglans zilveren ketel. De verdere hardware is mat zilver. De positie van het mechaniek is nu direct naast de comfortabele beensteun, zodat wisselen van scherp naar dof veel eenvoudiger is geworden. Het mechaniek (ook o.a. in gebruik bij de Marinierskapel) wordt beschermd door een stoere “bullbar”. Om de rims zitten verchroomde rimguards, welke naast een mooie optische en muzikale functie, ook de bovenste rim extra bescherming geeft. Een verder uniek element is het verwerken van 1 van onze stijlelementen op de ketel, het bovenaanzicht van onze knoop in mat aluminium.

 

Maar dan is de snare eindelijk klaar en afgelopen zondag was het dan tijd voor de snaredrummers van Jong Pasveer hun nieuwe trommels in ontvangst te nemen en wat waren ze trots, natuurlijk net als wij en niet te vergeten het team van Vancore. Voor ons gaat het nu natuurlijk pas echt beginnen. De bedoeling is dat we deze ultralichte snaredrums na een korte gewenningsperiode komende zaterdag laten debuteren op Taptoe Katwijk.

 

Kom ze bekijken en natuurlijk ook beluisteren. Neem vooral ook contact op met Vancore, mocht je op zoek zijn naar een dergelijke snare voor je jeugdband of jongere leden. Natuurlijk ben je ook van harte welkom op onze repetities op maandagavond om de snaredrum verder te bekijken.

 

Deze (kostbare) actie was niet mogelijk geweest door de inspanningen van het team van Vancore, maar ook zeker niet dankzij de financiële ondersteuning van het Cultuurfonds, Stichting Het Nieuwe Stadsweeshuis en het Old Burgerweeshuis. Zonder deze organisaties was het niet mogelijk geweest!

 

| | | | | | | | | |