Terug naar de schoolbanken in Tiel

Door: Tobias Tuïnk

Ik kan me herinneren dat we vorig jaar bij onze deelname aan het Fruitcorso als omkleedlocatie gebruik mochten maken van een school. Ook afgelopen zaterdag was dat niet anders, toen we wederom in een school om mochten kleden. We waren die dag met meerdere groepen van Pasveer aanwezig. Jong Pasveer, Pasveerkorps en de projectgroep PASVEER. Dit was mede omdat het Pasveerkorps bij de allereerste taptoe Tiel aanwezig was. Nu bij de 25e taptoe mochten we dus extra uitpakken met onze club.

 

Eenmaal aangekomen in Tiel hebben we eerst het taptoe terrein verkend. Er was even tijd om van het lekkere weer te genieten, waarna we ons gingen omkleden en moesten stemmen voor de streetparade. Jong Pasveer was als eerste aan de beurt. Het Pasveerkorps sloot de parade af. Het was een korte, maar leuke streetparade door de gezellige binnenstad. Aan het eind van de parade hebben we bij de stadsmuur nog enkele groepsfoto’s gemaakt. Daarna konden de warme uniformen even weer uit en hebben we even lekker in eigen kleding op het terras bij het taptoeterrein gezeten. Ook hebben beide onderdelen de shows nog even doorgenomen voordat de taptoe van start ging.

 

Rond half 8 was het dan zo ver. Naast onze onderdelen namen ook OBK Rhenen en Amigo uit Leiden deel aan de taptoe. Na de opening van slagwerkgroep Lucifer uit Breda was Jong Pasveer aan de beurt. Ik heb van het laatste gedeelte van hun show kunnen genieten en ik moet zeggen dat het er super strak uit zag. Dit was ook te merken aan de reactie van het publiek: een daverend applaus volgde. (In onderwijstermen zouden ze een zeer hoog cijfer hebben gehaald.)

 

Na de pauze was het tijd voor het gezamenlijke optreden van Jong Pasveer en het Pasveerkorps. Het was mooi om te zien hoe synchroon we liepen en samen en afzonderlijk van elkaar muziek maakten.

 

Als laatste die avond was de projectgroep PASVEER. aan de beurt, zij lieten zien dat hun product ook buiten de CGN zalen tot zijn recht kwam. Na hun show ‘Metanoia’ was het tijd voor alle onderdelen om zich klaar te maken voor de finale. Deze was voor veel leden bijzonder, omdat veel oudgedienden die vroeger bij het Pasveerkorps speelden (en nu deelnamen aan de show ‘Metanoia’) sinds lange tijd weer een finale meeliepen. Zij voegden zich bij het Pasveerkorps en samen vormden we een grote groep die als laatste het veld verliet. Onder de klanken van Straight to my Heart namen we afscheid van het publiek en werd de Pasveerklassieker Yeke Yeke nog ingezet die tot ver achter de coulissen doorklonk.

 

Hierna zat de mooie dag in Tiel er dan toch echt op en konden we ons weer opmaken voor een gezellige reis naar Leeuwarden, maar niet voordat we eerst weer terug gingen om ons om te kleden, terug naar de schoolbanken…

 

Hieronder de eerste foto’s, er volgen spoedig meer!

 

| | | | | | | | | | |