Jong Pasveer

EEN VOLWASSEN PARTNER VOOR UW EVENEMENT

 

Entertainen zit er van jongs af aan al in bij de leden van Pasveer. De stichting bestaat uit drie onderdelen: de PasveerKidZ, Jong Pasveer en Pasveer. Jong Pasveer, dat tot mei 2010 de naam Jeugdkorps Pasveer droeg, bestaat uit jongens en meiden in de leeftijd van 9 tot ongeveer 16 jaar. Vaak stromen zij door vanuit de PasveerKidZ , waar ze een tweejarige opleiding hebben gevolgd. Het is ook mogelijk om zonder die opleiding bij Jong Pasveer binnen te komen. Een goede inzet van de instromer en een fantastische begeleiding van de stichting zorgen ervoor dat hij/zij zich snel thuis voelt binnen de groep. Binnen Jong Pasveer ontwikkelen de leden zich steeds verder. Uiteindelijk maken zij hun entree binnen Pasveer.

 

 

Door de snelle bewegingen, flitsende figuren, top muzikaliteit en het enthousiasme van de leden, is Jong Pasveer zeer geliefd bij het publiek. Jong Pasveer verzorgt jaarlijks dan ook vele optredens in Nederland, België, Frankrijk en Italië. De combinatie van modern repertoire en verrassende showfiguren maakt dit jeugdkorps tot een lust voor oog en oor!

 

Jaarlijks repeteert Jong Pasveer ruim 250 uur om het publiek steeds weer te verrassen met een muzikaal spektakel tijdens onder andere taptoes, parades en andere uiteenlopende evenementen. Het intensieve repeteren heeft geleid tot de nodige successen. Tijdens het Wereld Muziek Concours dat in de zomer van 2009 in Kerkrade plaatsvond, wist het jeugdkorps bij de showwedstrijden de derde plaats te bemachtigen met 84.70 punten. Een knappe prestatie, temeer omdat het voor alle leden de eerste keer was dat ze deelnamen aan dit grote evenement. In juni 2010 won Jong Pasveer in de middenklasse van de Open Dutch Show Championships in Assen. De concurrentie bestond toen onder andere uit enkele volwassen korpsen. Ook heeft het Jong Pasveer meerdere malen de 1ste plek bemachtigd op het NJF in Vlissingen en tijdens het SDM-festival in Siddeburen.  Nog recentelijk won Jong Pasveer het Jeugdfestival in Stiens (juni 2017). In 2019 wist Jong Pasveer beslag te leggen op maar liefst 2 Nederlandse titels, in Assen en tijdens het officiële NK voor Jeugdkorpsen in Huizen werd met overmacht gewonnen!

 

Wistudat De gemiddelde leeftijd van Jong Pasveer is 11 jaar

Naast showwedstrijden en taptoes, staat Jong Pasveer ook steeds vaker klaar voor projectmatige optredens. Zo deed zij in 2008 onder andere mee aan het prestigieuze Frysk Festival, een jaarlijks kunstevenement in de provincie Friesland. Ook waren zij in 2011 aanwezig bij de opening van de nacht van de TT in Assen. Natuurlijk was Jong Pasveer ook aanwezig bij de opening van Culturele Hoofdstad 2018 en vele kunstprojecten in di speciale jaar voor Leeuwarden.

 

Bent u op zoek naar een jong team met enthousiaste muzikanten die uw evenement verrijken? Neem dan nu contact met ons op om de beschikbaarheid en prijzen te checken!