Een dynamische stichting? ….echt wel!

Pasveer is een stichting volop in beweging. Soms traditioneel, maar ook vaak erg vernieuwend en zo doen we dat graag! Naast de korpsen gaan we ook van tijd tot tijd door de organisatie heen om zo mogelijk zaken te verbeteren. Stilstand is tenslotte achteruitgang!

 

In de vorige Nieuwsbrief gaven we al aan dat we onze inkomende boekingen voortaan in een afdeling Sales hebben ondergebracht. Franck van der Mei (oud Pasveerlid) zal zich daar bezighouden met Pasveerkorps/PASVEER. Inmiddels hebben we ook iemand gevonden voor de Sales van Jong Pasveer! We zijn blij dat Ricky Torenbeek, oud-lid en vader van Pasveerkorpsmaitre (en Jong Pasveer choreograaf) Raymon Torenbeek, het team komt versterken. Ricky heeft een groot netwerk en nog veel belangrijker.. een groot Pasveerhart!

 

Daarnaast zijn er ook al gesprekken geweest met 4(!) potentiële nieuwe leden voor het MateriaalTeam. Geweldig dat zoveel mensen hun tijd willen investeren in deze mooie club! Voor verdere vacatures, kijk op onze vacaturepagina.

 

Niet iedereen en elke kadergroep binnen Pasveer is bekend bij iedereen en daarom zal In de volgende Nieuwsbrief een goede beschrijving komen van namen en rugnummers van de verschillende groepen!

 

De PasveerKidZ op 9 maart volop in actie voor de club. In “ons” filiaal van Poiesz in Aldlan stonden ze van vroeg tot laat muntjes op te halen en natuurlijk mochten ze deze keer dan ook naar het gala waar de gewonnen bedragen bekend werden gemaakt. Pasveer krijgt door en voor alle inspanningen maar liefst € 1225,00 bijgeschreven op de bank vanuit deze actie. Een geweldig resultaat. De KidZ zelf hebben in het FEC genoten van een prachtig programma met grote artiesten als, Tim Douwsma, O’G3NE en Kraantje Pappie. Na de zomervakantie starten we in oktober weer met Pasveer XS. Word uw kind, kleinkind of buurkind uiterlijk in januari 2020 7 jaar? Meld ze dan alvast aan!

 

Begin april had Jong Pasveer het traditionele Trainingsweekend in Oldeberkoop. Meer hierover en prachtige foto’s kunt u in een ander artikel in deze nieuwsbrief lezen. De komende dagen wordt weer had getraind om de laatste puntjes op de i te zetten voor het eerste showoptredens van dit jaar, Taptoe Havelte. Verder was Jong Pasveer in de tweede helft van april actief in de collecte voor het Nationaal Fonds Kinderhulp, we hopen op een enorme opbrengst.

 

Het Pasveerkorps heeft een weergaloze en succesvolle trip naar Castellón de la Plana in Spanje gehad. Het korps werd bedolven onder de complimenten en de leden wilden eigenlijk niet terug. We hopen snel voor de leden weer een dergelijke reis voor elkaar te boksen. Tijdens het paasweekend werd er al weer hard gerepeteerd. Want Pasveer gaat toch weer een show brengen dit jaar. Een korte show van 8 minuten (met maar liefst 58 showfiguren) is in dit weekend ingestudeerd om uitgevoerd te worden tijdens door leden geselecteerde optredens. Voor Pasveer een unicum. Voor het eerst hebben de leden volledige inspraak in het optredenbeleid voor deze optredens.

 

PASVEER. staat ook volop in de schijnwerpers! Op de achtergrond wordt gewerkt aan een zeer speciale act in samenwerking met Keunstwurk (Hier vertellen we in een later stadium meer over) en METANOIA gaat het land (en waarschijnlijk zelfs het buitenland) in. Op 1 juni zal METANOIA te zien zijn tijdens de jubileum taptoe Tiel, maar daar zijn ze niet alleen…het Pasveerkorps neemt deel aan de streetparade en ook Jong Pasveer zit in het Taptoeprogramma, dat wordt een feestje dus!

 

Voor PasveerXL zit het repetitieseizoen er op. Op 14 april werd er nog even stevig gerepeteerd waarna we (jep, ik speel ook) konden genieten van een heerlijk buffet verzorgd door Linda Olde Olthof van Enjoy Catering Service (www.enjoycateringservice.nl). Een absolute aanrader voor een geweldig buffet met en enorme verscheidenheid! Er kunnen nog steeds mensen bij! Heb je een spelend verleden bij Pasveer en lijkt het leuk je instrument weer op te pakken na soms vele jaren afkicken? Neem dan gerust contact op via info@pasveer.nl. Het is heerlijk om met de (oudere) vrienden Pasveerklassiekers te laten herleven, met daarna natuurlijk een fijne derde helft 😉

 

Tot de volgende nieuwsbrief!

 

Bas Hut
Voorzitter Stichting Pasveerkorpsen Leeuwarden