Indoor Winds

U hebt waarschijnlijk al gehoord dat de projectgroep van Pasveer (PASVEER.) meedoet aan Indoor Winds. Maar wat is dat Indoor Winds nu eigenlijk?

 

Al jaren vindt er in het winterseizoen een competitie plaats voor de uitvoerende kunsten. Deze wordt gehouden in een aantal grote sporthallen verspreid door Nederland. Voorheen was deelname alleen mogelijk voor colorguardgroepen (Winterguard) en slagwerkgroepen (Indoor Percussion). Aan dat laatste hebben de slagwerkers van Pasveer al eens succesvol meegedaan, met een programma wat later ook in Luzern is uitgevoerd.

 

Een aantal jaar geleden is er een nieuw onderdeel bij gekomen, Indoor Winds. Waarbij “Indoor” voor binnen staat en “Winds” voor blaasinstrumenten. Bij Indoor Winds draait het dus vooral om de blaassectie (in ons geval de fluitisten). Om deze reden zie je maar weinig tot soms geen slagwerk secties mee doen, zij hebben tenslotte hun eigen competitie.

 

Wij hebben er echter voor gekozen om mee te doen met alle instrument groepen die we hebben, dus ook het slagwerk. De snares, bongo’s en cymbals vind je terug in het veld met de fluitisten, maar het zware werk zoals bassdrums, timbales en toms staan op een podium aan de achterkant van het veld. In plaats van lyra’s hebben we gekozen voor een aantal aanvullingen op ons bestaande instrumentarium. Zo vind je een vibrafoon, een marimba en zelfs synthesizers aan de voorzijde van het veld! Ook zullen de fluitsolo’s worden versterkt door middel van microfoons.

 

We hebben hiervoor gekozen omdat we willen experimenteren met een nieuw totaalproduct. Natuurlijk nemen we het wedstrijdelement serieus, maar we doen vooral mee vanwege het concept dat het Indoor circuit hanteert. De shows zijn korter (ongeveer 6 minuten) en je hebt maar een bepaald aantal minuten voor je op- en afmars. Ga je over deze tijden heen krijg je strafpunten. Het evenement heeft dus een vlotte doorstroom en blijft daardoor erg verfrissend.

 

Dit concept sluit perfect aan op de visie die wij als Pasveer al een tijd lang hebben op de toekomst van bijvoorbeeld taptoes. Het is tenslotte geen geheim dat er veel taptoes verdwijnen omdat ze erg lang duren, het publiek vergrijst en de budgetten kleiner worden, wat weer zijn weerslag heeft op het niveau van de deelnemende korpsen.

 

We hebben een uniek programma geschreven dat in première gaat tijdens Indoor Winds, maar we hopen dit programma daarna nog meerdere malen te mogen brengen op verschillende evenementen. Omdat de deelname aan Indoor Winds een project is zullen alle volgende uitvoeringen van deze show als een los project worden behandeld. Lijkt het je dus toch nog leuk om eens mee te doen aan deze show dan is dat mogelijk, houd vooral onze nieuwsbrief en socials in de gaten!

 

PASVEER. zal mee doen aan 2 wedstrijden:
Zaterdag 23 februari in Almere (Topsportcentrum)
Zaterdag 16 maart in Leeuwarden (sporthal Kalverdijkje)

Kaarten voor deze evenementen kun je boeken via de website van CGN UNITED